Гьорги Георгиев – Áнтика

Гьорги Георгиев – Áнтика е роден в Македония. Занимава се с театър и музика от малък. Посещава театрална студия в родния си град. По-късно завършва НАТФИЗ с магистърска степен по театрална режисура при проф. Пламен Марков. Още в театралната академия, под влияние на проф. Румен Цонев и Асен Аврамов започва да се занимава с акапелно многогласно пеене и ритмика. Членува в няколко певчески формации, с които има участия в страната и чужбина.

Гьорги развива уменията и техниките, които преподава благодарение на сътрудничеството си с композитора и вокален педагог Данко Йорданов и Стере Майър – специалист по глас за говор и пеене от Guildford School of Acting и Surrey University. Активно участва в Ансамбъла и хора на „Музикалната лаборатория за човека” на маестро Йордан Камджалов, мюзикълите „Авеню Q” на Столичен куклен театър и „ШРЕК” на Софийска опера и балет, и е преподавател в Младежката театрална формация „Студията”.

При преподаването си комбинира и използва смесени методи: театрални прийоми и упражнения по сценична реч при преподаването на музика и пеене и музикални елементи при преподаването на актьорско майсторство. Разглежда и използва „гласът” като унифициран инструмент за говор и пеене, който се произвежда от цялото тяло и задължително носи, освен естетическа наслада, смисъл и емоция.