Константин Добрев

Константин Добрев започва да свири на виолончело на 6 годишна възраст. Завършва средното си образование в СМУ „Добри Христов“ Варна със същия инструмент. По време на гимназиалните си години взема интензивни уроци по Джаз импровизация и анализ при Александър Петков, виден варненски джаз-китарист и педагог.

Започва да свири на баскитара в редица български групи като Puzzle, O-zone, Fotobox, Frontpoint, Портокал а по-късно и LIEVEIL. С последните взема участие в един от най-големите рок фестивали в Европа „Wacken Open Air 2016“. Също така започва да свири и на контрабас поради близостта му с виолончелото.

Завършва джаз отдел в Амстердамската консерватория през 2007 със специалност Бас китара. С годините усъвършенства теоретичните си познания и композиционни умения в класическата, джаз, експерименталната и електронната музика. Активно се занимава с аранжиране на различни ансамбли. Константин винаги се е интересувал от новаторството в музикалното изкуство и с удоволствие споделя опита и уменията си с музиканти, които търсят развитие.