Симеон Минчев

КИТАРА

Симеон Минчев започва да се занимава с музика от 11 годишна възраст. Записва класическа китара в музикалното училище в Бургас. Там той изучава практика и теория, както и музикална педагогика. По време на обучението си, активно участва в концерти, оркестри и ансамблови формации. Същевременно става лауреат на многобройни конкурси за класическа и електрическа китара из цялата страна.
След завършването на средното си образование Симеон продължава обучението си в Лондон. Там той завършва бакалавърска степен, специализирайки в китарните техники и стилове в модерната музика. По същото време започва частна практика като китарен педагог. Създава различни музикални проекти за студийна работа и помага със създаване и разработването на лейбъл за музикални и филмови звуци.
Отделно от това Симеон създава и участва в групи за изпълняване на фънк, рок, блус и други модерни стилове музика, с които свирят на много национални фестивали. Някои от тях са: „Нощ на звездите“, „Бургас Джем“, „Бургас Рок енд Мор“, „Music Elevator”, „Sofar Sounds”. През 2022г, Симеон участва в най-големият джаз фестивал в страната, а именно „A-to-Jazz”. Именно тук той представя дебютния албум на текущата си банда Red Light District Project – „Daydreamin”.
Въпреки че Симеон е все още млад, той има 13-годишен опит в музиката както в страната, така и в чужбина. В школа по музик и изкуства Sound Circle преподава от началото на 2023г. По време на неговите уроци по китара той прилага персонализирани стъпки за обучение към своите ученици. А самите уроци да са забавни, но и поучителни.